zatvori
Harvey Norman

1

OPĆI UVJETI O OSOBNIM PODACIMA TRGOVAČKOG DRUŠTVA HARVEY NORMAN CROATIA D.O.O.

A) Valjanost Općih uvjeta

A.1.) Ovi opći uvjeti primjenjuju se između klijenta i tvrtke Harvey Norman Croatia d.o.o. (u daljnjem tekstu: prodavatelj) u vezi s registracijom stranaka kao korisnika u kontekstu online trgovine operatera (u daljnjem harveynorman.hr.).
A.2.) Stranka je svaka osoba, koja se registrira u sistemu www.harveynorman.hr.
A.3.) Ovi opći uvjeti primjenjuju se na sve odnose između prodavatelja i kupca u vezi s korištenjem sustava www.harveynorman.hr.
A.4.) Kupac ima mogućnost ove odredbe i uvjete prije registracije ispisati ili pohraniti.

B) Suglasnost stranke

B.1.) Registracijom u www.harveynorman.hr sustavu, posebno klikom na "Slažem se s općim uvjetima poslovanja", stranka je suglasna sa pravodobnom informiranošću o opsegu i svrsi obrade osobnih podataka koje će biti dostupni na raspolaganje prodavatelju pri Registraciji sustava www.harveynorman.hr, a koji se sastoje uglavnom, ali ne ograničavajući se na:

-ime i prezime,
- adresa,
- prebivalište,
- datum rođenja,
- mjesto rođenja,
- spol,
- OIB/JMBG,
- adresu elektorničke pošte i
- broj mobilnog/telefonskog uređaja,

kao i one koje pruža prodavatelj na temelju općih uvjeta i ugovornih uvjeta dobivenih u trenutku kada kupac postane registriranim korisnikom www.harveynorman.hr sustava, te se izvrši transakcija kupnje prodavateljevih dobara, te se počinju primjenivati ugovorne obveze koje se pridržavaju obje strane:

- učestalost kupnje,
- vrsta kupljene robe,
- podaci o opsegu i vrstama plaćanja,
- jezik, kojim se služi kupac odnosno stranka,
- lokacija stranke,
- sredstvo pristupa do harveynorman.hr,
- tip i verzija preglednika, kojm se stranka služi k pristupu harveynorman.hr,
- operativni sustav, kojim se stranka služi,
- rezolucija zaslona stranke,
- pružitelj internetskih usluga kojim se stranka služi,
- ili ukoliko stranka uporablja pametni telefon, osebno računalo, tablet,
- internet stranica, s katere je stranka pristupila na harveynorman.hr,
- osobne preference stranke.

B.2.) Kupac je suglasan i ovlašćuje prodavatelja da bude operator podataka iz prethodne točke kako bi stekli, upis, prikupljanje, uređivanje, pohranjenje na poslužiteljima ili drugih uređaja za pohranu koji se nalazi u svim zemljama Europske unije, Australije, izvoze u te zemlje, kojima usustavljivanje prikupljenih osobnih podataka automatiziranim procesom će, prilagođavati, mijenjati, prema vlastitom nahođenju pokretati, zatražiti uvide korištenja, komunicirati unutar Grupe , proširiti, razvrstati, povezati, zaključavanje, anonymise ili uništiti, a uglavnom se koristi u svrhu obavljanja komercijalnih djelatnosti operatora, uključujući analizu, primjenu tržišnih istraživanja, otkrića, kampanje i druge marketinške potrebe; a također se koristi u svrhu izravnog kontaktiranja i informiranja kupaca o ponudama i prodajne promocije prodavatelja, a koje operater mora obavljati, izravno ili putem ovlaštenih ugovornim partnerima koji obavljaju takve kampanje.

C) Drugo

C.1.) Prikupljeni osobni podaci bit će izbrisani od strane operatera, nakon završetka prijave za namjenu iz prethodnog stavka ili na zahtjev kupaca.
C.2.) Operater je jedini korisnik osobnih podataka obrađenih u ovim Uvjetima.
C.3.) Kupac dobrovoljno pristaje na korištenje i obradu osobnih podataka u skladu s ovim Uvjetima.Kupac ima pravo u bilo koje vrijeme, na temelju primjene, dopuštajući sustavu www.harveynorman.hr, preglede i kontrolu osobne prikupljenih.Stranka može tražiti brisanje osobnih podataka prikupljenih putem elektroničke pošte na adresu navedenu u www.harveynorman.hr sustava.
C.4.) Ukoliko klijent nije osoba na koju se osobni podaci odnose ovim uvjetima i odredbama , što uključuje i slučajeve u kojima je kupac pravna osoba, ali kontroler s osobnim podacima nekih pojedinaca, voditelj klijent jamči da je takav pojedinac dao pristanak obrade njihovih osobnih podataka u skladu s ovim uvjetima.
C.5.) U slučaju uporabe osobnih podataka koji se prikupljaju u svrhu marketinga i oglašavanja za izravne kupce , reklame će biti jasno označene kao takve i kupca će komunikacijskim opcijama obavijestiti o mogućnosti kako se odjavili od primanja takvih poruka.

 

Temeljem članka 18. a Zakona o zaštiti podataka( Narodne novine, broj: 106/12 - pročišćeni tekst), dana 02.01.2018 direktor društva Harvey Norman Croatia donosi

ODLUKU
O IMENOVANJU SLUŽBENIKA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Članak 1.

Voditelj računovodstva i kadrovske Katarina Ribičić Latinović imenuje se službenikom za zaštitu osobnih podataka u Harvey Norman Croatia, Zagreb Velimira Škorpika 34/2.

Članak 2.

Službenik za zaštitu osobnih podataka:
- vodi brigu o zakonitosti obrade osobnih podataka sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka i ostalih propisa koji uređuju pitanja obrade osobnih podataka,
- upozorava voditelja zbirke obrade osobnih podataka na nužnost primjene propisa o zaštiti osobnih podataka u slučajevima planiranja i radnji koje mogu imati utjecaj na pitanje privatnosti i zaštitu osobnih podataka,
- upoznaje sve osobe zaposlene na obradi osobnih podataka o njihovim zakonskim obvezama u svrhu zaštite osobnih podataka,
- brine o izvršenju obveza iz članka 14. i 17. Zakona o zaštiti osobnih podataka,
- omogućuje ostvarivanje prava ispitanika iz članka 19. i 20. Zakona o zaštiti osobnih podataka,
- surađuje s Agencijom za zaštitu osobnih podataka u vezi s provedbom nadzora nad obradom osobnih podataka.

Članak 3.

Službenik za zaštitu osobnikh podataka dužan je čuvati povjerljivost svih informacija i podataka koje sazna u obavljanju svojih dužnosti.

Članak 4.

O imenovanju službenika za zaštitu osobnih podataka izvijestiti će se Agencija za zaštitu osobnih podataka u roku od mjesec dana od dana donošenja ove odluke putem Izješća o imenovanju službenika za zaštitu osobnih podataka, koje je prilog ovoj odluci.

Članak 5.

Službeni kontakt podaci službenika za zaštitu osobnih podataka su:
- e-mail adresa: [email protected]
- telefonski broj: 01/5566-203
- fax: 01/5566-201

Članak 6.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a objaviti će se na internet stranici

Direktor Goran Spasevski

 

Dostaviti:
1. Katarina Ribičić Latinović
2. Agencija za zaštitu osobnih podataka uz izvješće
3. Internet stranica,stranica društva
4. Web stranica firme

Razgovarajte sada

Trebate pomoć?

Naši operateri trenutno nisu dostupni. Molimo ostavite poruku i javit će Vam se u najkraćem mogućem roku.

Naša web stranica koristi kolačiće, koji se koriste za poboljšanje funkcionalnosti stranice.

Više

Upotreba kolačića na našoj web stranici

Pravna osnova

Osnova je regulirana Zakonom o elektroničkim komunikacijama (NN 73/08, 90/11, 133/12, 80/13, 71/14, dalje u tekstu: ZEK). Gdje su defnirana pravila vezana uz korištenje kolačića, kao i tehnologije pristupa i pohranjivanja informacija, na računalima, te mobilnoj periferiji.

Što su kolačići?

Kolačići (HTTP cookie) su jednostavne tekstualne datoteke, odgovorne za pravilno funkcioniranje internet stranice, a služe za poboljšanje iskustva korisnika.

Kolačići uobičajeno sadrže preferirani jezik ili adrese, koje se pohranjuju u vašem pregledniku, svaki puta kada posjetite određenu internet stranicu. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici, što omogućuje prikazivanje informacija prilagođenih Vašim potrebama.

Pored funkcije poboljšavanja korisničkog iskustva, namjena kolačića može biti različita. Mogu se upotrebljavati za analizu ponašanja ali i za prepoznavanje korisnika.

 

Vrste kolačića, koje koristimo na ovoj web stranici

 

1. Nužno potrebni kolačići

Takvi kolačići omogućuju korištenje bitnih komponenti, potrebnih za pravilno funkcioniranje internet stranice. Bez tih kolačića većina usluga koje koristite na web stranici, ne bi radila ispravno, kao što su: prijava, kupovina...

2. Iskustveni kolačići

Takvi kolačići prikupljaju podatke o ponašanju korisnika na internet stranici, kako bi se poboljšale komponentne iste (npr. koji se dijelovi stranice najčešće posjećuju). Ovi kolačići ne prikupljaju podatke, putem kojih se može identificirati korisnik.

3. Funkcionalni kolačići

Takvi kolačići omogućuju internet stranici pohranjivanje postavaka na vaš preglednik, kao što su jezik, regija, ime... koji pružaju napredne peronalizirane značajke. Ovi kolačići omogućuju internet stranici praćenje vaših akcija.

4. Oglasni ili ciljani kolačići

Takve kolačiće načešće koriste marketinške i socijalne mreže (treće strane), kako bi vam prikazale više ciljanih oglasa, ograničavaju ponavljanje oglasa ili mjere učinkovitost kampanje. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

 

Kontrola kolačića

Korištenje kolačića isključivo ovisi o vama, a uvijek ih možete ukloniti iz povijesti preglednika. Isto tako, na većini preglednika, možete isključiti opciju spremanja kolačića kroz postavke.

 

Upravitelj kolačića

Harvey Norman Croatia d.o.o.